Bezlepkové potraviny


Medzi základné prirodzene bezlepkové potraviny patria zemiaky, kukurica, ryža, proso, pohánka, sója, šošovica, hrach, fazuľa, cícer, amarant, orechy, semená. Z týchto surovín sa vyrábajú potravinárske výrobky hlavne na prípravu bezlepkových zmesí. Medzi ďalšie prirodzene bezlepkové potraviny patrí mäso, ryby, zelenina, ovocie, mlieko, tuky, vajcia, med, cukor.

Bezlepkové potraviny sú označené znakom - preškrtnutý klas alebo slovne (neobsahuje lepok, vhodné pre bezlepkovú diétu...). Celiakia je dedičné autoimunitné ochorenie spôsobené neznášanlivosťou lepku (gluténu). Za hlavný prejav choroby sa považujú zápalové zmeny sliznice tenkého čreva predovšetkým oblasť dvanástnika.

Naša ponuka:

  • múka
  • cestoviny Cornito, bezlepkové múčne zmesi Bezgluten
  • bezlepkové zmesi na chlieb, knedle, palacinky
  • vločky (pohánkové, pšenové, ryžové)
  • kaša (ryžová, ryžovo-pohánková, kukuričná)
  • krupica (kukuričná), strúhanka (kukuričná)
  • karobový prášok (náhrada kakaa)
  • čajové pečivo, oplátky

Stránky